L’espai

Situat al Carrer Provincial 151 de Cassà de la Selva, a l’antic magatzem conegut com Can Jeroni Ros.

El local està reformat completament, se n’ha conservat l’essència i s’ha adequat per a la producció de licors. Per exemple, s’han repicat i rejuntat les parets i s’ha mantingut la biga central, ja que aquesta biga està feta amb rematxes de principis del s.XX. Data de la mateixa època que el pont de l’Eiffel de Girona.

L’espai havia estat un magatzem de taps de suro. Per aquest motiu, quan es va decidir reformar-lo, es van trobar tot un seguit de màquines molt antigues de fer taps que vam restaurar i estan exposades.

A l’obrador fem produccions cuidant al màxim la qualitat. Ens agrada fer la feina molt ben feta per a aconseguir l’excel.lència del producte.

Esdeveniments

Què hem fet…

El tap de suro

La ratafia Malhivern ha sigut la primera ratafia comercial embotellada íntegrament en tap de suro natural. Són taps naturals fets a mida i de la millor qualitat.

És una ratafia que vol reivindicar l’ús del tap de suro, com a element viu que permet la microoxigenació del licor i que ajuda a envellir la ratafia amb el pas dels anys. El suro és un producte natural, reciclable i orgànic. A més, estem en terra de suros i creiem que és la millor manera de fer territori i ajudar l’economia local.

Són taps de suro natural, conegut com a suro del país. És un tipus de suro molt apreciat per les grans bodegues de França i es coneix com a suro del país perquè prové de Catalunya, majoritàriament del Massís de les Gavarres, Guilleries o de la Serra de l’Albera.

Aquest suro es caracteritza per la legislació catalana, que limita la pela de l’alzina surera a 14 anys, és a dir: entre pela i pela, han de passar un mínim de 14 anys. Això li confereix unes característiques úniques i molt apreciades. En primer lloc, el tap de suro és més dens, més tupit, la qual cosa permet una microoxigenació ideal (ni massa, ni massa poca). En segon lloc, un cop s’ha tret la primera capa de l’arbre (el pelegrí), aquest té 14 anys per enfortir-se i madurar fins al moment de la pela, que sol ser a principis d’estiu. Això significa que, quan es pela, el nivell d’afectació per estrès hídric (per deixar-lo al descobert) és el mínim possible. I, en tercer lloc, l’elevada intensitat del tap permet que s’ajusti a la perfecció al coll de l’ampolla de vidre.

I, finalment, volem recalcar que, embotellant amb suro natural, estem ajudant a conservar l’ofici de pelador de suro, que els propietaris de boscos d’alzina surera estiguin disposats a mantenir-los nets i ben cuidats, que els boscos d’alzines sureres no desapareguin de les nostres muntanyes, que el biòtop al seu voltant (flora i fauna vinculada) es mantingui, que evitem el risc d’incendis (ja que el bosc d’alzina surera té una elevada capacitat de resiliència al pas d’un incendi i de regenerar-se) i que ajudem a les empreses vinculades a aquest sector.